Minea si Asociatii

Afiliere nationala & internationala

“Minea si Asociatii SCA“ este membră a “International Bar Association” (I.B.A), aceasta fiind o reţea europeană infiintata in anul 1947 si care include societati de avocatură si barouri nationale la nivel mondial.

Ne mândrim cu faptul că suntem printre putinele societati de avocatură din România care face parte din această reţea. Acest lucru ne permite să rezolvăm într-o manieră rapidă probleme juridice în oricare din ţările membre şi să stabilim legături de încredere cu alte firme de avocatură din Europa.

Principiile care guvernează relaţiile dintre membrii I.B.A. sunt reciprocitatea şi eficienţa serviciilor. De asemenea, colaborarea cu firmele de avocatura membre I.B.A. ne permite să fim mereu la curent cu modificările legislative care apar în aceste ţări, dar şi să ne informăm constant asupra practicii judiciare la nivel european.

“Minea si Asociatii SCA“ este membra a “AIEL – Association of Independent European Lawyers” (Asociatia Avocatilor Independenti din Europa), Londra, Marea Britanie, o retea de firme de avocatura independente, vorbitoare de limba engleza, dar multilingvistica, situata in Uniunea Europeana, in tarile invecinate si in alte locatii strategice internationale. Membrii sunt firme mici si mijlocii, care pot reprezenta o alternativa eficienta din punct de vedere al costurilor, dar totusi experimentata, in fata firmelor mari internationale. Asociatia a fost infiintata in anul 1991, avand drept scop creearea unei retele de firme de avocatura din Europa si din lumea intreaga, care sa interactioneze in numele clientilor in baza diverselor sisteme juridice. Asociatia este in momentul de fata o retea, care a cunoscut o importanta dezvoltare la nivel international, a carei avocati pot furniza servicii comerciale si private clientilor sai, de inalt profesionalism.

Asociatia s-a dovedit a fi extrem de avantajoasa, in special cazul clientilor a caror afaceri in continua dezvoltare si interese investitionale au legatura cu legea UE si sistemul juridic din Europa si din alte jurisdictii internationale. Reteaua este in continua dezvoltare odata cu integrarea de noi state membre in Uniunea Europeana si necesitatea crescuta de globalizare.

“Minea si Asociatii“ a fost desemnata in anul 2011 drept reprezentant exclusiv pentru Romania al AIEL.