DREPTUL FAMILIEI

Relații de familie, succesiune, partaj

Familia reprezintă celula de bază a societății. Activitatea din acest domeniu are în vedere raporturile personale și patrimoniale ce izvorăsc din căsătorie, filiație, adopție și raporturile asimilate de lege, sub anumite aspecte, cu raporturile de familie.

Ne ocupăm de litigiile aferente, precum: desfacerea căsătoriei, încredințare minori, stabilire program vizită, pensie întreținere, partaj, succesiuni etc.

Aceste dosare sunt extrem de complexe, cu o foarte mare încărcătură, de aceea este foarte important a fi aleasă cea mai avantajoasă strategie, mai ales când la mijloc sunt și copii. Astfel, interesul superior al copilului trebuie să primeze în orice context.

Nu, cererea de divorț trebuie introdusă la judecătoria de la ultimul domiciliu comun al soților. Dacă niciunul dintre soti nu mai locuiește în acea localitate, atunci cererea va fi introdusă la judecătoria de la locuința pârâtului.

Competentă să judece cererea de divorț va fi judecătoria de la domiciliul reclamantului. Dacă ambii soți locuiesc în străinătate, aceștia pot conveni să introducă cererea la orice judecătorie din România. Dacă nu există un asemenea acord, cererea de divorț va fi depusă la Judecătoria Sectorului 5 din București.

Conform unui studiu recent, 30% din relațiile de căsătorie se finalizează cu un divorț. Motivele sunt diverse, variind de la infidelitate si violenta domestica la neînțelegeri și nepotriviri de caracter.

Sunt de acord cu Termeni și condițiile SCA MINEA & ASOCIAŢII și accept sa fiu contactat

Nu ezitați să ne contactați!

0722.359.716

Arii de practică

SCA MINEA & ASOCIAŢII oferă clienților săi servicii juridice în cele mai importante domenii ale dreptului, având ca scop, permanentă protecție a drepturilor și intereselor acestora, în contextul unei deosebite complexități a mediului de afaceri și sistemului legislativ.