DREPTUL MUNCII

Legislația muncii definește drepturile și obligațiile lucrătorilor și ale angajatorilor. Economia nu poate fi văzută în afara unor relații de muncă. Asigurăm atât consultanță cât și reprezentare în litigii ce țin de sfera dreptului muncii, fie că vorbim despre Angajator sau Angajat.

Relațiile de munca se bazează pe principiul consensualității și al bunei-credințe.

Echipa noastră se ocupă de redactare și asistență juridică la încheierea și/sau modificarea contractelor individuale și colective de muncă;

Asigurăm consultanță, asistență și reprezentare în cadrul procedurilor de cercetare disciplinară;

Consultanță, asistență și reprezentare în cadrul procedurilor de concediere individuală și/sau colectivă;

Redactare regulamente interne de organizare și funcționare, precum și organigrame la nivelul angajatorului;

Subiectul coronavirus este unul amplu dezbătut la nivel global. Răspunsul depinde de situația în care vă aflați.

Conform Codului Muncii, carantina reprezintă unul dintre cazurile în care intervine suspendarea de drept a contractului individual de muncă. Pe durata suspendării contractului individual de muncă ca urmare a carantinei, concedierea salariatului este strict interzisă.

Ca regulă, angajatorii sunt responsabili de sănătatea și securitatea în muncă a angajaților săi, putând fi ținuți răspunzători pentru orice prejudiciu cauzat angajaților ca urmare a încălcării obligațiilor privind sănătatea și securitatea în muncă.

Sunt de acord cu Termeni și condițiile SCA MINEA & ASOCIAŢII și accept sa fiu contactat

Nu ezitați să ne contactați!

0722.359.716

Arii de practică

SCA MINEA & ASOCIAŢII oferă clienților săi servicii juridice în cele mai importante domenii ale dreptului, având ca scop, permanentă protecție a drepturilor și intereselor acestora, în contextul unei deosebite complexități a mediului de afaceri și sistemului legislativ.