Horia Minea

Managing Partner

Horia Minea

Managing Partner

Email

horiaminea@minea-lawoffice.ro

Telefon

0722359716


“Ex oriente lux, Ex occidente lex”

“Profesia de avocat este o profesie nobilă şi trebuie practicată ca atare pentru a nu fi deturnată de la rolul ei social. Consider că lucrul cel mai de preţ în relaţia dintre avocat şi client este încrederea reciprocă şi confidenţialitatea, iar avocatul îşi va desfăşura activitatea numai cu respectarea strictă a deontologiei profesionale, a legii şi doar în interesul clientului.”

Horia Minea este avocatul coordonator al societății MINEA & Asociatii SCA, cu o experiență profesională de peste 20 de ani.

Horia se ocupă în mod direct de departamentul de consultanță al societății, având o recunoscută reputație profesională pe piața de legal business din București și din țară.

În calitate de avocat de business, deține o capacitate remarcabilă de previzionare a tendințelor legale și de afaceri ale pieței românești, calități care i-au adus recunoaștere și rezultate importante în cariera sa. Horia este recunoscut pentru expertiza sa în domeniul litigiilor fiscale, în mod particular pentru capacitatea sa de analiză și soluțiile inovatoare aplicate în gestionarea cu succes a dosarelor litigioase.

Deasemenea are o experiență vastă și în ceea ce privește aspectele de drept societar și comercial, fiind implicat în diversele probleme ce țin de desfășurarea activității unei societăți. S-a specializat în mod deosebit în materii precum fuziuni și achiziții publice și private, finanțări de societate, înstrăinări, asocieri în participațiune și negocierea diverselor contracte comerciale. Un avocat dinamic și cu experiență, Horia acordă asistență juridică unui portofoliu semnificativ de clienți din domenii precum energie, construcții, asigurari sau bancar, în legătură cu toate aspectele activității acestora. Horia a consiliat numeroase companii internaționale și naționale în legătură cu probleme legate de fuziuni și achiziții, transferuri de afaceri, precum și în legătură cu aspecte comerciale, contractuale și de conformitate privind furnizarea și promovarea produselor și serviciilor pe piața din România. Horia a reprezentat numeroși clienți în cazuri de referință în fața autorităților și instanțelor competente.

Atitudinea de leadership și gândirea “out of the box”, îi inspiră pe ceilalți și motivează întreaga echipă spre evoluție și noi oportunități profesionale.

Contact Horia Minea

0722359716